Fysplus logo, kopi 2

Behandling af skuldersmerter, der virker

Professionel fysioterapeut på Frederiksberg

Har du ondt i skulderen, og er du en af dem, der har gået til genoptræning og lavet masser øvelser uden nogen betydelig effekt? Så skal du ikke fortvivle. Der er også en løsning på dit problem! Hos fysPLUS på Frederiksberg tilbyder vi en effektiv skuldersmerter-behandling til dig, der for eksempel kommer fra Nordvest, Brønshøj eller Nørrebro.

Er du i tvivl om hvordan jeg kan hjælpe dig kan du booke 30 min gratis screening så vi begge er sikre på, at du kommer i mål!

Professionel fysioterapeut på Frederiksberg

Smerter er et tegn fra kroppen om, at noget ikke er som det bør være. Hjernen sender signaler, så kroppen tror, den har ondt for at gøre os opmærksomme på, at noget ikke er som det bør være.

Kroppen er sammensat på den måde, Læs med her og find ud af, hvordan fysPLUS fjerner smerterne og forebygger at de kommer igen. Vi holder til i Frederiksberg og har derfor mange kunder fra både Nordvest, Nørrebro, Brønshøj og Frederiksberg.

Helhedsorienteret behandling af skuldersmerter

Skulderen er et af de mest komplicerede led i kroppen og skal ikke kun ses på lokalt. Erfaring med skulderproblemer viser, at det er et problem et helt andet sted i kroppen, der er årsagen til dine skuldersmerter. Der ligger ofte en hel kæde af problemer bag ved den irritation, nedsatte bevægelighed eller smerte, der er i skulderen.

Ved et traume i skulderen opstår der måske noget hævelse og betændelse, som skyldes slaget. Derudover vil der som regel komme et pres på ribben og nakke, som kan forplante sig ud i skulderen. Mekanikken i skulderen er afhængig af bevægelighed i nakke og omkring ribben, så derfor skal disse problemer tages hånd om først for at kunne få en normalt fungerende skulder.

Ved de smerter der opstår uden traume, er der som regel en historik af problemer andre steder, der langsomt har bygget skulderproblemet op. Så hvis ikke man får kigget hele systemet igennem, får man ikke kigget på hele problemet.

Ved alle former for skader i skulderen er det vigtigt at klarlægge, hvilke muskler der ikke fungerer optimalt samt hvorfor. Erfaringen er, at problemet meget sjældent sidder det sted, hvor smerten er! Altså at man symptombehandler ved kun at kigge på skulderen. Uden at fjerne årsagen vil problemerne opstå igen!

Hvorfor får man smerter i skulderen?

Årsagerne til skulderproblemer kan være mange:

  • Dårlig holdning lokalt omkring skulderled
  • Dårlig holdning generelt i hele kroppen
  • Et roteret bækken
  • En manglende funktion af ballemusklerne
  • En fejl i fodens stilling eller brugen af denne

Yderligere forklaring kan findes længere nede på siden.

Skulderen er et led med utroligt meget bevægelighed i sig. Det gør også leddet til et meget sårbart led og ofte svært at behandle. For at kunne tilbyde en effektiv skuldersmerter-behandling er det vigtigt, at HELE kroppen er taget med i behandlingen.

Der skal ikke kun tages fat lokalt, men globalt, for at få en effektiv og holdbar behandling!

For at skulderen kan fungere ordentligt er der brug for stabilitet i de strukturer, der omgiver skulderen. I dette tilfælde tænkes der på din nakke, ryg og ribben, men også helt ned til bækkenet. For hvis bækkenet står roteret, bliver den øverste del af kroppen påvirket af dette.

Hvis musklerne omkring bækken ikke fungerer, er der risiko for, at det roterer og dermed skaber fejlstilling i overkroppen. Bækkenet er afhængigt af velfungerende fødder, så ofte ses det, at der skal trænes muskler i foden for at lindre symptomer i skulderen!

For at give et overblik over hvad der menes med global behandling, vil skemaet nedenunder illustrere, hvilke strukturer der ofte skal behandles for at få en velfungerende skulder.

Hvad skyldes knæsmerter?
Det er som regel ikke knæet, der er problemet. Knæet er et sart led, der sidder mellem to meget mobile led – hoften og foden. Hvis der er nedsat styrke, manglende bevægelighed eller låsninger i hofte eller fod, vil knæet komme til at lide under dette. Derfor skal der altid undersøges, hvad der kan være af fejl i disse to led, da dette kan føre til løsningen af dine knæsmerter. Ofte vil knæsmerter også være forårsaget af en ubalance mellem lår og balle. Hvis låret er stærkt og ballen ikke er, vil der trækkes på knæet på en forkert måde, som kan medføre knæsmerter. Hjernen vil tolke ubalancen mellem lår og balle, som om det er knæet, der er overbelastet.
Bliv fri for dine knæsmerter og knæskader nu!
Ved at lave en grundig undersøgelse af stillingerne omkring bækken og fod, og styrke musklerne i de områder, er det muligt at sammensætte et specifikt træningsprogram til netop DIN situation. Hver problematik er unik, og skal ikke behandles ens! Som regel vil du allerede efter 2 sessioner kunne mærke en tydeligt forbedret situation. Når der arbejdes med det sted, som skaber problemet, vil genoptræningen af det område gøre, at smerterne forsvinder.

– Bliv kontaktet

Ønsker du blive kontaktet af mig, fordi du har nogle særlige spørgsmål, så udfyld nedenstående formular, og jeg ringer tilbage hurtigst muligt.

Processen

Book en tid online eller ring til os for at få en snak om din problematik.
Gå til online booking

– Tag kontakt

– Få en konsultation

– Få et behandlingsforløb

Kontakt

FysPLUS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg

Tlf: 206 206 94
E-mail: kontakt@fysplus.dk

Åbningstider

Mandag: 7.00 – 16.00
Tirsdag: 9.00 – 17.00
Onsdag: 9.00 – 17.00
Torsdag: 7.00 – 15.30
Fredag: Lukket

Akutte smerter

Har du akutte smerter og tror vi kan hjælpe, så kontakt os med det samme.

Telefonen er åben i samme tidsrum. Besvarer vi den ikke, er vi optaget af klienter. Læg en besked og vi vender tilbage hurtigst muligt.

CVR: 30147529

© 2024 Copyright – Alle rettigheder forbeholdes